PEČENE KREMPITE IZ RERNE! Najkremastija poslastica za celu porodicu: PRAVE SE NA DRUGAČIJI NAČIN nego što ste navikli

Printskrin / Youtube/Milica Mihailović

Krempita se priprema na malo drugačije nego što ste navikli, ali ukus je jednako fenomenalan, sočan i kremast.

Printskrin / Youtube/Milica Mihailović 
foto: Printskrin / Youtube/Milica Mihailović

Sastojci:

2 pudinga od vanile 1/2 l ili 600 ml mleka 400 g nemasnog sira ili maskarponea 5 kašika šećera 5 jaja šoljica šećera šoljica ulja šoljica mleka vanilin šećer 500 g brašna prašak za pecivo

Priprema:

Skuvajte puding po upustvu sa kesice, zatim u gotov puding dodajte sir , izmešajte pa dodajte 5 kašika šećera. Zatim gotov fil stavite u frižider na 20 minuta da se stegne dok pripremate testo.

Printskrin / Youtube/Milica Mihailović 
foto: Printskrin / Youtube/Milica Mihailović

Umutite jaja pa postepeno dodajte šećer, ulje i mleko dok ne dobijete kompaktnu smesu. Možete dodati 1 vanilin šećer po ukusu. Kada je smesa gotova polako dodajte brašno ( koje ste pomešali sa praškom za pecivo) i mutite. Gotovu smesu izručite u margarinom podmazan pleh i poravnajte.

Printskrin / Youtube/Milica Mihailović 
foto: Printskrin / Youtube/Milica Mihailović

Fil sa pudingom sipajte u fišek jednokratnu kesicu i istiskajte u paralelnim trakama ( i horizontalno i vertikalno) preko podloge koju ste stavili u pleh. Pecite u rerni oko 35 min, prvo na 200 stepeni pa smanjite temperaturu na 150. Ohlađen kolač pospite šećerom u prahu i secite.

Printskrin / Youtube/Milica Mihailović 
foto: Printskrin / Youtube/Milica Mihailović

Kurir.rs/S.M.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

01:37
Seka otkrila kakva je kao majka, supruga i snajka Izvor: Kurir televizija