Idealna slana torta za predstojeće praznike, spremna za tili čas.
Potrebno je:
- 600gr slanih krekera
- 4dcl jogurta
- 2dcl pavlake
- 400gr praške šunke
- 200gr majoneza
- 4 barena jaja
Premaz:
- 2 kasške majoneza
- 2 kašike pavlake
- 200gr kačkavalja
Priprema:
U dublju plastičnu posudu izlomite krekere. U drugu plastičnu posudu sipate jogurt, dodate mu pavlaku, majonez i sve dobro promešate. Po ukusu dodajte so, biber. Smesu prelijete preko izlomljenih krekera. Krekerima zatim dodajte iseckanu salamu, izrendana ili iseckana jaja. Kada ste sve to dobro izmešali i smesa se ujednačila sipajte je u obloženi pleh i ravnomerno je rasporedite. Ostavite sve u frižider na nekoliko sati da se stegne. Zatim tortu izvadite iz frižidera, prevrnite je iz pleha na tacnu, skinete papir i premažete je premazom od majoneza i pavlake, pospite preko izrendani kačkavalj. Vratite je jos malo u frizider i kasnije poslužite. Prijatno!
Kurir.rs/Magazin Novosti/M.M.
BONUS VIDEO: