recept
NAPRAVITE BAKLAVU BEZ KORA OČAS POSLA: Koliko je SLASNA da može da stane na crtu i originalnoj SLATKOJ PITI (RECEPT)
Ova baklava, ili slatka pita, jedno je od omiljenih kolača bez kojih se praznici ne mogu zamisliti.
Sastojci:
- brašno 5 šoljica
- mleko 5 šoljica
- ulje 2 šojice
- griz 2 šoljice
- mleveni orasi 100 g
- prašak za pecivo 1/2 kesice
- ulje za podmazivanje
Profimedia
ZA SIRUP
- šećer 7 šojica
- voda 3 šoljice
- sok od narandže 50 ml
Kako pripremiti
Pomešajte mleko, brašno, ulje, griz, mlevene orahe i prašak za pecivo pa varjačom izmešajte masu. Sve sipajte u podmazan pleh i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta. Pomešajte šećer, vodu i sok od narandže, pa sve kuvajte oko pet minuta. Vrućim sirupom prelijte ohlađenu koru. Kada se prohladi, stavite u frižider i isecite na kocke ili romboide
Profimedia
kurir.rs/superrecepti
Bonus video: