UHVAĆEN PAS KOJI JE U CENTRU POŽEGE NAPAO I POVREDIO ČETVORO DECE: Krivična prijava protiv vlasnice, životinja smeštena u azil

printscreen YT

Požege. - Pas koji je u nedelju uveče napao i povredio četvoro dece u Požegi smešten je u utorak u azil za pse u ovom gradu a protiv vlasnice, kako "Kurir" nezvanično saznaje biće podneta krivična prijava. U Opštu bolnicu u Užicu smešteno je jedno od napadnute dece i ono se, kako nam je izjaviala PR ZC Užice

Danijela Vasiljević oporavlja od pretrpljenih povreda. Dečak je imao povredu podlaktice, veliku razderotinu, rana je ušivena i dete se dobro oseća.

Napad psa na decu dogodio se u nedelju uveče posle čega su deca zbirnuta najpre u Domu zdravlja u Požegi a onda upućena na preglede u Opštu bolnicu u Užicu.

AP 
Ilustracijafoto: AP

Jedno od povređene dece, Požežanin D. S. (12) ispričao je da ga je pas rase haski napao u centru grada, dok se vraćao kući.

-Nisam uopšte imao osećaj da će me napasti - ispričalo je dete.

Pored D. S. napadnuto je još troje dece uzrasta od 12 do 17 godina, uz njih i još jedna odrasla osobra.

U Domu zdravlja u Požegi rečeno je da su povrede dece uobičajene za ovu vrstu napada, a to su ujedne rane.

Na Dečjem odeljenju Opšte bolnice u Užicu smešten je još jedan osmogidšnji dečak iz Užica koga je pas napao i izujedao u Užicu.

MUP: Vlasnica nije adekvatno obezbedila svog psa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požegi, po nalogu osnovnog javnog tužioca u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesetsedmogodišnje žene iz Požege, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje opšte opasnosti - saopšteno je u utorak iz PU Užice. .

Ona se sumnjiči da nije adekvatno obezbedila svog psa koji je izašao na ulicu i na Trgu slobode u Požegi napao četvoro maloletnika, starosti 17, 16 i 12 godina, kao i jednog policijskog službenika i povredio ih - saopštila je policija.

(Kurir.rs/Z. Š.)