Ovo je najbolja prolećna torta - jeftina je, osvežavajuća, sočna, pravi se brzo i lako, a glavne zvezde su jagode i banane! Nema pečenja, nema gomile sudova, nereda niti komplikovane pripreme.
Cela torta gotova je za 10-ak minuta, a jedina mana je što morate da sačekate bar dva sata da se dobro ohladi pre nego što je probate. Ako želite veću količinu, duplirajte sastojke!
Potrebni sastojci:
- 300 grama jagoda
- 2 banane
- 150 grama šlaga
- 60 grama šećera u prahu
- 300 grama pavlake ili grčkog jogurta
- 300 grama keksa
- čokolada po želji
Priprema:
Banane i jagode iseckajte na kolutiće.
Umutite šlag sa šećerom u prahu, pa tome dodaje pavlaku. Ovom smesom u tankom sloju premažite pek-papir kojim ste obložili manji pleh, a preko tog sloja ređajte keks.
Keks premažite filom od pavlake, pa poređajte kolutove banana. Nakon toga ponovo stavite tanak sloj fila, nakon čega sledi red keksa, a potom i red seckanih jagoda.
Ponavljate postupak sve dok ne potrošite sastojke, premažite preostalim filom i ukrasite jagodama i rendanom čokoladom.
Odložite u frižider na nekoliko sati i služite hladno. Prijatno!
Kurir.rs/Magazin Novosti/M.M.
BONUS VIDEO: