LUDILO BIVŠEG AMERIČKOG SENATORA: Evo kako Putin šalje NLO da napadaju američke ratne brodove! VIDEO

Shutterstock, EPA

Bivši američki senator za NLO-e koji su snimljeni kako uznemiravaju američke ratne brodovi krivi Vladimira Putina, rekavši da nije bilo "pitanja" da je Rusija umešana.

Heri Rid pozvao je SAD da uspostave stalni NLO program nakon što Pentagon potvrdi autentičnost niza slika i video zapisa koji prikazuju neidentifikovane leteće objekte iznad ratnih brodova mornarice u blizini obale Kalifornije 2019. godine.

U intervjuu za Misterivire.com, Rid je razgovarao o potencijalnom poreklu misterioznih letećih objekata, a intervjuer je sugerisao da su možda Kinezi.

Profimedia, EPA / ALEXEY DRUZHININ / Sšutnik 
foto: EPA / ALEXEY DRUZHININ / Sšutnik, Profimedia

„Uvek se setite da Rusijom, bivšim Sovjetskim Savezom, upravlja čovek koji je vodio KGB. Odjednom su imali čak 30.000 agenata, agenata KGB-a. Dakle, Rusija je umešana u ovo, nema sumnje u to ', rekao je Rid.

Bivši čelnik većine u Senatu rekao je da su NLO „nešto što se ne može zanemariti“ i da bi predsednik Džo Bajden trebao biti informisan o tom pitanju.

"Verujem da bi trebalo da postoji stalni entitet, u Pentagonu bi to bilo najbolje mesto, čiji je jedini posao da bude u toku sa pitanjem NLO-a", rekao je Rid.

Ridovi komentari usledili su nakon curenja fotografija iz istrage Pentagona o NLO-ima od strane radne grupe, koja je prikupljala dokaze za izveštaj za Kongres koji treba da bude objavljen u junu, navodi Misteri Vajer.

Na slikama, koje je pribavio režiser Džeremi Korbel, prikazani su neidentifikovani objekti koji lete iznad četiri američka razarača, uključujući razarač mornarice USS Kid, 2019. godine.

LUDILO BIVŠEG AMERIČKOG SENATORA: Evo kako Putin šalje NLO da napadaju američke ratne brodove! VIDEO  Youtube

Čini se da je jedna od slika predmet u obliku piramide, dok se za druge mislilo da su trutovi ili baloni; međutim, mornarica ih je navela kao nepoznate.

U izjavi, portparol Pentagona rekao je Misteri Vajeru: „Mogu da potvrdim da su navedene fotografije i video snimci snimili pripadnici mornarice."

Potvrda je usledila nedelju dana nakon što je admiral Majkl Gildaj, šef pomorskih operacija, priznao da nema pojma odakle potiče roj misterioznih dronova u obliku Tic Tac koji su u julu 2019. godine ugrozili četiri američka razarača.

Gildaj je vodio istragu o incidentu u kojem je grupa, kako su neki nazivali bespilotne letelice (UAV), jurila razarače i do 100 nautičkih milja od obale Kalifornije.

Evidencije leta otkrile su da je čak šest misterioznih letelica pratilo ratne brodove u blizini osetljivog područja za obuku na Kanalskim ostrvima brzinom do 40 km / h i sa većom upravljivošću od američkih vojnih dronova.

Na direktno pitanje da li je mornarica potvrdila identitet dronova na medijskom događaju prošlog ponedeljka, Gildaj je odgovorio: "Ne, nismo".

Čini se da Gildajev odgovor isključuje teoriju da su dronovi mogli doći iz tajnog američkog vojnog programa. To je dovelo do rastućih spekulacija da ih je ili izgradila suparnička vojna sila ili da se „događa nešto drugo izvan našeg razumevanja“.

Rid je pohvalio odgovor Pentagona i savezne vlade kao 'iskren' priznajući da ne znaju šta su objekti.

LUDILO BIVŠEG AMERIČKOG SENATORA: Evo kako Putin šalje NLO da napadaju američke ratne brodove! VIDEO  Youtube

Drajv je prošlog meseca otkrio da su ratni brodovi američke mornarice stacionirani na obalama Los Anđelesa naišli na rojeve misterioznih dronova koji su ih jurili velikom brzinom i pri slaboj vidljivosti.

Drajv je od mornarice dobio brodske dnevnike i internu e-poštu prema Zakonu o slobodi informacija, a opisi očevidaca od osoblja na brodu da bi ustanovili da su bespilotne letelice imali daleko veće vazduhoplovne sposobnosti od bilo kojih prethodno poznatih bespilotnih letelica.

To viđenje ima jezive paralele sa prethodnim susretima sa NLO-ima, posebno neslavnim incidentom iz 2004. godine kada je šest pilota Super Hornet-a ostvarilo vizuelni ili instrumentalni kontakt sa misterioznom letelicom u novembru 2004.

Izveštaji o mnogim sličnim viđenjima datiraju još iz 1960-ih, ali većina američkih vojnih istraga o njima ostaje poverljiva.

Zakonodavci godinama pozivaju Pentagon da otvori tajnu evidenciju o susretima, pozivajući se na zabrinutost zbog nacionalne bezbednosti.

U januaru je, u okviru paketa pomoći za COVID-19, Kongres odredio krajnji rok do 1. juna za američke obaveštajne agencije i Ministarstvo odbrane objave sve.

Govoreći ovog meseca sa Odbranom pisaca u Vašingtonu, Gildaj, stariji oficir mornarice, ispitan je o svom znanju o nedavnim susretima sa NLO-ima.

Detaljan prikaz susreta iz 2019. godine koji je objavio Drajv pokazuje da je drama započela u noći 14. jula 2019.

Dnevnici palube iz USS Kid pokazuju da su nešto pre 22 sata te noći primećene dve bespilotne letelice.

Brodska obaveštajna ekipa odgovorna za dokumentovanje i istraživanje kontakta sa nepoznatim plovilima - poznatim kao Brodski nautički ili inače fotografski tim za tumačenje i eksploataciju - ili SNOOPIE - bila je angažovana da utvrdi ko su ili šta su misteriozni leteći objekti.

U roku od nekoliko minuta od viđenja, izveštaji pokazuju da se USS Kid prebacio u tihi režim, minimizirajući komunikaciju dok je težio da deluje na nivou pretnje.

Kontaktirao je obližnji ratni brod, takođe u patroli, USS Rafael Peralta, koji je takođe angažovao njihov brodski tim za obaveštajnu fotografiju, ili SNOOPIE.

Nekoliko drugih razarača američke mornarice u patroli u blizini počelo je da primećuje neobična svetla.

USS Džon Fin je takođe prijavio aktivnost UAV-a i primetio je 'crveno trepćuće svetlo' u 22.03, prema njegovom dnevniku.

Nešto više od sat vremena kasnije u 23.23, USS Rafael Peralta je primetio belo svetlo kako lebdi nad letačkom palubom.

Dron je mogao da ostane da lebdi iznad helikopterske podloge razarača tokom putovanja brzinom od 16 čvorova i pri slaboj vidljivosti.

Skoro 90-minutni susret bio je daleko iznad mogućnosti komercijalno dostupnih dronova.

Sledeće noći dronovi su se vratili, ovog puta dok su ratni brodovi patrolirali bliže kalifornijskom kopnu.

Prvo ih je primetio USS Rafael Peralta i brodski tim SNOOPIE je bio angažovan u 20.39 sati.

U 20.56 sati evidencija pokazuje da je USS Kidd takođe došao u kontakt sa dronovima.

„Čini se da su dronovi pratili brodove, iako su nastavili da manevrišu tokom incidenta“, izvestio je Drajv.

Brodski dnevnici USS Rasel pokazuju da su ga bespilotne letelice pratile, spuštajući se u visinu od 1.000 do 700 stopa i naizgled sposobni da se kreću u bilo kom smeru.

USS Rasel imao je odvojeni kontakt sa dronovima devet puta za manje od sat vremena.

Tada je u 21.20 te noći USS Kidd primetio „više UAV-a“ oko broda.

USS Rafael Peralta takođe je video čak četiri drona. Kontaktirao ga je brod u prolazu, Carnival Imagination, da bi rekao da su i oni primetili do šest dronova.

Trosatna mahnitost aktivnosti nastavila se do ponoći, a nijedan od ratnih brodova nije mogao sa sigurnošću da kaže odakle su dronovi došli.

Kurir.rs/Daily Mail