OVO SIGURNO I VI RADITE, A TAKO PRAVITE NAJVEĆU GREŠKU! Zbog jedne sitnice meso sa roštilja je tvrdo kao đon

Profimedia

Zbog jedne sitnice meso sa roštilja je suvo kao đon. Ovo sigurno i vi radite, a tako pravite najveću kulinarsku grešku.

Praznik rada bez roštilja, nekako ne ide. Priroda, žica i gomila mesa su dovoljan razlog za provod, ali ako ste ljubitelj dobrog zalogaja, učinićete sve da se vaš roštilj pamti. Ovo su saveti kuvara kako da ne pogrešite.

Profimedia 
foto: Profimedia

Ako želite da meso bude sočno:

  • Tanje sečeni komadi mesa brže će se ispeći, što je dobro ukoliko imate puno gostiju, a mali roštilj.
  • Izbegavajte često okretanje mesa. Prvo ga pecite na snažnoj vatri, pa ga pomerite na ivicu roštilja gde je toplota manja.
  • Meso okrećite isključivo hvataljkom, a nikad viljuškama, da ga ne biste oštetili i izazvali sušenje i rasipanje dragocenih sokova.
  • Mondo/Stefan Stojanović 
    foto: Mondo/Stefan Stojanović

Pribor je važan

Kad imate odgovarajući pribor, roštiljanje je mnogo zabavnije i prijatnije, a rizik od opekotina manji.

Hvataljke

Najvažniji deo opreme su hvataljke kojima pomerate i okrećete hranu na roštilju. Pri izboru pazite na dršku, koja treba da bude duga i čvrsta. Hvataljke od nerđajućeg materijala su takođe odlično rešenje.

Lopatica

Deo pribora za roštilj je i lopatica, koja je korisna dok sklanjate hranu s roštilja.

Rukavice

Nošenje rukavica za roštilj, otpornih na toplotu, mudra je odluka.

Beta/Milan Obradović 
foto: Beta/Milan Obradović

kurir.rs/blicžena

Bonus video:

This browser does not support the video element.

00:39
STANIJA NE IZLAZI IZ KUNJIHJE, SPREMA SE ZA UDAJU! Evo kako se starleta snalazi ispred ŠPORETA, a objavila i OMILJEN recept! Izvor: #instagram/stanijadobrojevic