LJUDI KOJI DORUČKUJU KROFNU ILI ČOKOLADU LAKŠE SKIDAJU KILOGRAME: Evo šta se tada dešava u organizmu!
Nedavno sprovedeno istraživanje sa Univerziteta Tel Aviv otkriva je kako ljudi čiji doručak sadrži ugljenhidrate i proteine te neki desert lakše gube kilograme od onih koji dan započinju isključivo obrokom s niskim ujelom ugljenhidrata i šećera.
Ispitanici koji su nakon doručka pojeli malenu poslasticu poput čokoladice, keksa, krofne ili komada torte izjavili su kako su tokom dana bili manje gladni. Nakon 8 meseci trajanja studije, prosečno su gubili 3 puta više kilograma od onih koji su se pridržavali smanjenog unosa ugljenhidrata i šećera.
Naravno, poslastice nisu jedino što treba jesti. Ujutru bi trebalo pojesti nešto što je bogato proteinima kako bi vas napunilo energijom za ostatak dana, ali je više nego dobra vest čuti da nije potrebno izbegavati namirnice koje toliko volimo.
Kada se sve skupa zbroji i oduzme, opet se vraćamo na to da je umerenost i raznolikost u ishrani najbitnija. Samo pazite da ne preterujete s visokokaloričnom i nezdravom hranom, no osim toga, slobodno zasladite život.
Kurir.rs/Cosmopolitan.hr
Bonus video: