recepet
NAPRAVITE SPECIJALITET OD USKRŠNJIH KUVANIH JAJA! Punjene korpice idealno PREDJELO, a prelepo izgledaju na stolu!
Pored uskršnjeg ručka možete napraviti i predjelo od kuvanih jaja, štaviše ovaj recept možete iskoristiti nakon Uskrsa ukoliko vam ostane previše jaja.
Foto: Profimedia
Potrebno:
- 8 kuvanih jaja
- 8 listića pršute ili slanine
- kutija krem sira
- paradajz
- so
- mleveni crni bebr
- 100 ml pavlake
- svež peršun
Priprema:
Oljuštite kuvana jaja, a zatim odsecite gornji deo tako da dobijete ravnu površinu i izvadite žumanca. Izgnječite žumanca, dodajte krem sir i začinite. Ovom smesom punite belanca i ređajte u činiju. Paradajz isecite na kolutove, a zatim svako jaje stavite na kolut. Napunjenim korpicama dodajte slaninu i dodajte grančicu peršuna.
Foto: Profimedia
Kurir.rs/I.B.
Bonus video: