Nutricionista Branka Mirković bila je gost u emisiji "Redakcija" na Kurir televiziji, gde je govorila o prejedanju tokom praznika, ali i o ispravnom čuvanju velike količine jaja, koju smo ofarbali za Vaskrs.
- Jaja treba držani na stolu kao dekoraciju i to samo par komada, a ostalo je neophodno držati u frižideru. To je neophodno zbog bezbednosti hrane, jer dobro obareno jaje može da stoji dugo, međutim često se desi da neko jaje pukne, pa radi sigurnosti treba da stoji u frižideru - navodi nutricionista.
Ona je naglasila i da se treba truditi da se pridržavamo pravila jedno jaje na dan, međutim, s obzirom na to da prazična trpeza ne traje predugo nije strašno ni ako pojedemo koje više.
- Postoji pravilo jedno jaje svakodnevno, a mlađa populacija dva jaja, pa možda može i do četiri. Mi smo stvarno skloni da preterujemo, ali to je samo par dana, pa i nije toliko strašno - naglasila je nutricionista Branka Mirković.
Kurir.rs
Bonus video: