NEMANJA JE HEROJ, NE ODUSTAJE OD BORBE ZA SLOBODAN KORAK: Na ulici prodaje kokice i bananice da bi platio operaciju na Tajlandu

Kurir Televizija

Nemanja Đurđević (25) pre pet godina doživeo je saobraćajnu nesreću kada je jedan od trojice prijatelja izgubio kontrolu nad vozilom.

Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Jedan od njih je preminuo, a Nemanja je imao sreću da preživi. Probudio se na odeljenju intenzivne nege, ali nije ustao iz kolica. Sa povredama kičmene moždine i pršljenova, jedina šansa da se izbori za novi korak je operacija na Tajlandu za koju mu je do maja potrebno više od 100.000 evra!

Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

"U početku nisam ni bio svestan šta mi se dogodilo. Sve je bilo problem, prelaženje na krevet i sa kreveta u kolica. Taj početak baš težak. Znate kako, verovatno bi bez vežbanja bio u gorem stanju, ali ja se trudim da ustanem. Hodam sa longetama ali uz pomoć terapeuta. Posle nesreće sam dosta napredovao, to se ne vidi, ali sam napredovao", priznaje ovaj borac koga na klinici u inostranstvu očekuje ugrađivanje aparata u kičmu sa kojim će moći da voljno pomera noge, kao i tretman matičnim ćelijama.

Da bi sakupio novac, Nemanja je izašao na ulicu. Svakog vikenda na Adi ciganliji, a radnim danima u Knez Mihailovoj, on prodaje kookice, bananice bez obzira na vremenske uslove i prilike.

U akciji su mu se pridružili mediji, prijatelji sa društvenih mreža i drugi.

Značajnu pomoć među prvima je dobio od Lexington benda, koji su apelovali na javnost da se uključe i pomognu, ali i od Marine Minić, koja je i sama iskusila identičnu operaciju na Tajlandu.

Svi koji mogu da se pridruže u akciji prikupljanja novčanih sredstava, mogu to da urade na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke: 943 u SMS na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000823223-97

Uplatom na devizni račun: 160600000082356444 IBAN: RS35160600000082356444 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

(Kurir.rs)

This browser does not support the video element.

NEMOGUĆE POSTALO MOGUĆE! Marina je upucana u cvećari, stala na noge posle operacije na Tajlandu (KURIR TELEVIZIJA)  Kurir televizija