KOBAJAGI KROMPIRUŠA I BUREK: Ne prave se sa KORAMA, a ukus im je ODLIČAN, vazdušaste su i SLASNE! (RECEPT)
Neku hranu je nemoguće spremiti bez kora i kada se pomene burek ili pita to je što prvo pada na pamet.
Kore se mogu kupiti, ali i napraviti, međuttim, postoje recepti kojima za pravljenje krompiruše i bureka ne trebaju kore. Zvuči čudno, ali ovi recepti su odlični.
Krompiruša
Sastojci
1 kg krompira
2 srednja luka
3 kašike pavlake ili milerama
50 gr kajmaka,
50 gr putera
2 kašike brašna
Priprema
Krompir i luk izrendajte i posolite, pa ostavite da iz njih izađe višak vode. Ocedite ih, dodajte mileram, kajmak i otopljeni puter. Dobro promešajte i dodajte brašno. Smesu sipajte u podmazan pleh i pecite pola sata na 200 stepeni.
Lažni burek
Sastojci
4 jajeta
250 gr mlevenog mesa
1 struk praziluka
180 gr pavlake
6 kašika griza
6 kašika brašna
prašak za pecivo
50 ml
ulja, so, biber
Priprema
Praziluk isecite na kolutiće i propržite na ulju. Dodajte mleveno meso, začinite, pa prodinstajte i ostavite da se ohladi. Umutite jaja, brašno, griz i prašak za pecivo. U to dodajte mleveno meso, pavlaku i sve dobro promešajte. Smesu sipajte u pleh i pecite na 200 stepeni oko 35 minuta.
(Kurir.rs/A.M.)
Bonus video: