MLADI KROMIPRIĆI SU STIGLI I DONELI RADOST MNOGIMA: Za poseban ugođaj ispecite ih u RERNI, biće HRSKAVI spolja i tako MEKI iznutra
Stigla je sezona mladih krompirića i mnogi su oduševljeni jer njihov ukus je neprevaziđen.
U toplim danima uz salatu mogu da budu i kompletan ručak, a niko im ne može odoleti.
Većina mlade krompiriće prži na ulju, ali oni mogu da budu još ukusniji kada se ispeku u rerni. Tako su jednostavniji za pripremu, a opet neodoljivo hrskavi spolja i mekani kao duša iznutra.
Za savršene mlade krompiriće iz rerne neophodno je da ih prvo kratko obarite. Oprane krompiriće stavite u šerpu sa vrelom vodom i posolite. Kada voda provri, kuvajte na srednjoj temperaturi 10-15 minuta, pa sklonite sa vatre i procedite ih.
Ostavite da se prosuše, pa ih pomešajte sa 2 kašike ulja (najbolje maslinovog) i začinima po želji - ruzmarinom, bosiljkom, solju, biberom... Prebacite ih u pleh obložen pek papirom i pravac u prethodno zagrejanu rernu!
Rerna treba da bude zagrejana na najjačoj vatri, no kada ubacite krompiriće smanjite je. Temperatura ne sme da bude jaka, kako kora krompirića ne bi zagorela, a unutra ostali živi, ali ni preslaba - kako ne bi postali gnjecavi.
Ako želite još puniji i zanimljiviji ukus mladih krompirića, ali i šarenilo na tanjiru - u pleh dodajte i crni luk, mladi luk, masline, čeri paradajz.
(Kurir.rs/A.M./SuperRecepti)
Bonus video: