RECEPT ZA DOMAĆI SLADOLED OD POMORANDŽE: Potrebna su vam samo OVA četiri sastojka!

Profimedia

Osvežite se tokom toplih dana uz domaći sladoled od pomorandže.

Shutterstock 
foto: Shutterstock

Sastojci: 30 ml ceđene pomorandže, 100 gr šećera, 500 ml mleka, 250 ml slatke pavlake.

Priprema

Mleko i šećer kuvajte na umerenoj vatri. Kada provri, smanjite vatru. Sve vreme mešajte da ne zagori. Konstantno mešajte, dok masa ne splasne na jednu trećinu od početne. Boja će biti svetlo žuta. Ugasite rinlu i mešajte sa strane, dok se potpuno ne ohladi. Treba da dobijete glatku masu.

Kada se potpuno ohladi, dodajte ceđenu pomorandžu. Najbolje je da je dodate u već pripremljenu smesu mleka i šećera. Ukoliko biste je sipali direktno, na početku kuvanja, dobili biste smežuranu teksturu. Mešajte dok se ne sjedini.

U posebnoj posudi, umutite 250 ml slatke pavlake (dobro ohlađene).

Pomešajte umućenu slatku pavlaku i smesu sa mlekom, dodajte kašičicu arome od pomorandže, 3-4 kapi boje od pomorandže (boja koja se koristi za kolače). Umutite dok se sve ne sjedini.

Ovu smesu sipajte u četvrtastu posudu i stavite da odstoji u frižideru 8-10.

Shutterstock 
foto: Shutterstock

Kurir.rs/Magazin Novosti/M.M.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

04:14
MARKO MILJKOVIĆ SE OGLASIO NA INSTAGRAM LAJVU: Spomenuo je VENČANJE sa Lunom, a evo šta mu je ona ODGOVORILA! Izvor: Instagram