saveti master šefa

EVO KAKO DA VAM MESO UVEK BUDE MEKANO I SOČNO! Najmaestralniji beogradski kuvar otkrio trik do savršene šnicle!

Foto: Kurir Televizija

Svi smo ponekad u dilemi dok pripremamo jelo, pogotovo deblja mesa da li će ono biti dovoljno mekano i skuvano.

Foto: Profimedia
foto: Profimedia

Jedan od najmaestralnijih beogradskih kuvara, Raša, otkrio je večeras u emisiji Majke&Snajke trik kako da meso uvek ispadne sočno i mekano.

Foto: Kurir Televizija
foto: Kurir televizija

Naime, potrebno je da pre svih začina meso mariniramo limunom i ostavimo ga da odstoji 2 sata.

Foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Na taj način se meso potpuno razmekša i brže spremi.

Foto: Kurir Televizija
foto: Kurir televizija

Ova metoda se najviše primenjuje na jugu gde su visoke temperature, jer pored toga što limun razmekša meso, on ga i štiti od bakterija i insekta.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

This browser does not support the video element.

00:58
SEKA UGOSTILA KOLEGU NA ZLATIBORU: Veljko i Raša spremali gulaš za njihove dame! Izvor: Kurir televizija