saveti master šefa
EVO KAKO DA VAM MESO UVEK BUDE MEKANO I SOČNO! Najmaestralniji beogradski kuvar otkrio trik do savršene šnicle!
Svi smo ponekad u dilemi dok pripremamo jelo, pogotovo deblja mesa da li će ono biti dovoljno mekano i skuvano.
Foto: Profimedia
Jedan od najmaestralnijih beogradskih kuvara, Raša, otkrio je večeras u emisiji Majke&Snajke trik kako da meso uvek ispadne sočno i mekano.
Foto: Kurir Televizija
Naime, potrebno je da pre svih začina meso mariniramo limunom i ostavimo ga da odstoji 2 sata.
Foto: Shutterstock
Na taj način se meso potpuno razmekša i brže spremi.
Foto: Kurir Televizija
Ova metoda se najviše primenjuje na jugu gde su visoke temperature, jer pored toga što limun razmekša meso, on ga i štiti od bakterija i insekta.
Kurir.rs
Bonus video: