ANGEZA IMA SUPERZANIMLJIV POSAO, ONA JE BOMBONDŽIJA! Iako je diplomirala žurnalistiku, odlučila je da nastavi porodičnu tradiciju
Agneza Janović iz Sombora, iako diplomirana žurnalistkinja, nije imala dilemu čime će se baviti u životu. Odrasla u malenoj radnji punoj svekolikih slatkiša, nastavila je porodičnu tradiciju dugu više od jednog veka i postala - bombondžija.
- Ja sam ceo život u ovom biznisu, kad je došao momenat da biram čime želim da se bavim u životu, ni u čemu se nisam pronašla kao u ovome - rekla je bombondžija iz Sombora.
Kako kaže Angeza, receptura i način pripreme se tokom godina nije menjala. Jedino izgledom idu u korak sa sadašnjicom.
- Recepti koji se koriste su ostali isti, od 1911. Jedino idemo u korak sa vremenom i dodajemo nove ukuse. Naše bombone i lizalice ne sadrže alergene. Mi trenutno u ponudi imamo veliki dijapazon lizalica, i svako može da pronađe svog crtanog junaka u obliku slatkiša - rekla je Angeza.
Kurir.rs/M.L.