U REZIDENCIJI OBELEŽEN SVETSKI DAN DORUČKA: Opojni čajevi, sirevi, bureci i masline na trpezi turskog ambasadora!

Ambasada Turske

Ambasador Republike Turske u Beogradu Hami Aksoj, organizovao je "Tradicionalni turski doručak" u svojoj rezidenciji povodom Svetskog dana doručka koji se obeležava 6. juna.

Ambasada Turske 
foto: Ambasada Turske

Bez obzira gde se nalazite u svetu, najbolji način da započnete dan je bogata jutarnja trpeza. Jedan od najboljih primera pravog bogatog doručka zasigurno je turski doručak, koji svojom raznovrsnošću pruža svu potrebnu energiju za predstojeći naporan dan.

Veoma je raznolik, može biti vegetarijanski i veganski, ali i pravi izbor za ljubitelje mesa. Iako se ukusi doručka razlikuju od regije u kojoj se nalazite, postoje jela koji se definitivno mogu naći u svakom doručku širom Turske.

Ambasada Turske 
foto: Ambasada Turske

U sklopu proslave Svetskog dana doručka 6. juna, ambasador Hami Aksoj, priredio je u rezidenciji ambasade bogati turski doručak za srpske novinarske ekipe.

Ambasada Turske 
foto: Ambasada Turske

U razgovoru s novinarima, Aksoj je naglasio da Ministarstvo kulture i turizma ovu godinu proglasilo "Godinom gastronomije" te da je povodom toga želeo da predstavi turski doručak dragim srpskim prijateljima i ljubiteljima Turske, koji u Srbiji žive.

Ambasada Turske 
foto: Ambasada Turske

- Turski doručak zauzima posebno, veoma važno mesto u turskoj kulturi i predstavlja ritual bez kojeg se početak dana teško može zamisliti. Turski doručak je po svojoj raznolikosti i bogatstvu poznat širom sveta, a pored neizostavnih čaja, čine ga proizvodi iz različitih delova turske, kao što su razne vrste sireva, pite, pršute, povrće, bureci, masline, slatki i slani namazi. Danas će naši srpski prijatelji imati priliku da uživaju u ukusima Turske i da se bar na trenutak osete kao da su u njegovoj domovini - rekao je ambasador Aksoj.

Ambasada Turske 
foto: Ambasada Turske

(Kurir.rs)