POSLASTICA OD SAMO 2 SASTOJKA IDEALNA ZA LETO: Jednostavna PRIPREMA, a ukus bogovski! (RECEPT)
Preukusna je, pravi se baš brzo i sigurno će se često naći na vašoj trpezi ovog leta.
Ledeni maskarpone
Sastojci
250 g maskarpone sira
250 ml slatke pavlake
Priprema
U blender stavite maskarpone i slatku pavlaku da se sjedine. Izručite u odgovarajuću posudu ili kalupe i ostavite u zamrzivač na hlađenje. Kada počne da se ledi i stvaraju kristali na površini, izvadite iz zamrzivača i mikserom najvećom brzinom izmiksajte, kako bi nestali komadići leda i povećala količina sladoleda, zatim ga opet vratite u zamrzivač. Ponovite postupak još dva puta.
Postoji i varijanta da se napravi domaći maskarpone.
Domaći maskarpone
Potrebno je za 250 g sira
500 mililitara slatke pavlake, kašika soka od limuna
Priprema
Slatku pavlaku sipajte u šerpicu i zagrejte na 80–82 stepena Celzijusa. Pravu temperaturu odredite ili kuhinjskim termometrom, ili blago umočite prst u pavlaku, treba da bude vrela. Vodite računa da vam pavlaka ne provri. Nakon toga sipajte sok od limuna, mešajte još koji minut, pa sklonite sa šporeta. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi da se dobro ohladi, pa stavite u frižider na 24 sata. Sutradan stavite nekoliko slojeva gaze na cediljku, sipajte smesu i ostavite da se dobro ocedi. Vratite na još 24 sata u frižider i vaš maskarpone je spreman.
(Kurir.rs/A.M./Superrecepti)
Bonus video: