MILUNOVIĆ NAPUSTIO ZVEZDU, POTPISAO ZA ALANJU: Defanzivac crveno-belih odabrao Turke, sve je spremno za povratak Babića

Printskrin/Instagram

Iskusni defanzivac naredne dve godine igraće u prvenstvu Turske

Nemanja Milunović od danas više nije član Crvene zvezde. Visoki defanzivac potpisao je dvogodišnji ugovor sa turskim klubom Alanjom i to kao slobodan igrač. Uz opciju da saradnja bude produžena na još jednu sezonu.

Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Iako je imao unosne ponude iz Rusije, od Himkija, Nemanja Milunović se odlučio za toplije krajeve, tačnije letovalište Alanju. Turci su mu ponudili sjajne finansijske uslove i popularni Đed se nije mnogo razmišljao. U novom klubu nosiće isti broj kao i u Crvenoj zvezdi - 19.

Turci su oduševljeni pojačanjem, pa su Milunovića odmah predstavili medijima i poručili da će sledeće sezone jurišati na vrh lige, pošto su ove sezone završili kao sedmi u prvenstvu.

Www.crvenazvezdafk.com 
foto: Www.crvenazvezdafk.com

Odlazak Nemanje Milunovića znači da će njegovo mesto u odbrani Crvene zvezde zauzeti povratnik iz Portugala Srđan Babić, koji je imao izuzetnu sezonu u Famalikau. Zlatni orlić sa Novog Zelanda će tako dobiti priliku da igra u paru sa Aleksandrom Dragovićem, a sasvim je izvesno da će Babić potpisati i novi ugovor sa Crvenom zvezdom.

Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Nemanja Milunović je za dve sezone u Crvenoj zvezdi odigrao ukupno 87 utakmica, postigao 10 golova i upisao dve asistencije. Osvojio je tri šampionske titule, Kup Srbije i učestvovao u istorijskim rezultatima u Evropi. Poneo je epitet najboljeg štopera grupne faze Lige Evrope, a biran je i u najboljih 11. Pre Crvene zvezde Nemanja Milunović igrao je za Bate Borisov, Mladost iz Lučana i čačanski Borac.

Kurir sport / Aleksandar Radonić