Mnoge domaćice navikel su da spremaju boraniju na jedan način, međutim, sada se pojavio i novi recept koji će oduševiti sve ukućane.
Sastojci:
700 g boranije (sveža ili zamrznuta, žuta ili zelena) 300 g mlevenog mesa (bilo koje) 150 ml paradajz pelata ili kuvanog paradajza 150 ml vode (ako koristite kuvani paradajz stavite samo 100 ml. vode) velika glavica crnog luka 50 ml ulja 3 kašike brašna jaje 200 g kisele pavlake peršunovo lišće so, biber, kašika mlevene crvene paprike ako želite stavite kolutove paradajza
Priprema:
Boraniju skuvajte u posoljenoj vodi da bude mekana. Izdinstajte luk na ulju, dodajte meso, paradajz pelat, vodu, peršunovo lišće, so, biber, mlevenu crvenu papriku. Krčkajte 10 minuta. Oceđenu boraniju dodajte izdinstanom mesu koje ste sklonili sa šporeta. Dodajte 2 kašike brašna, promešajte i stavite sve u tepsiju ili vatrostalni pekač. Umutite jaje sa pavlakom, brašnom, malo posolite i prelijte preko boranije. Pecite u rerni oko 20 minuta na najjačoj temperaturi.
Kurir.rs/I.B.
Bonus video: