Sezona je trešanja, a one mogu da budu odlične i u kolaču.
Ovo je jednostavan, starinski kolač kakav su pekle naše bake, pa osim ukusa možete osetiti i miris detinjstva.
Profimedia
Sastojci
3 jajeta
2 šolje (od 2.5 dl) šećera
1 šolja ulja
1 šolja jogurta
2 šolje brašna
1 kesica vanilin šećera
1 kesica praška za pecivo
350 g trešanja malo šećera u prahu (za posipanje)
Profimedia
Priprema
Umutiti jaja penasto sa šećerom, pa potom dodati ulje i jogurt, još malo mutiti, a onda dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sipati masu u podmazan i brašnom posut pleh, a onda rasporediti po testu trešnje očišćene od koštica.
Peći na 180 stepeni oko četrdesetak minuta ili proveriti čačkalicom. Ohladiti kolač i bogato posuti šećerom u prahu.
Profimedia
(Kurir.rs/A.M.)
Bonus video: