RUČAK ZA 330 DINARA: Ivica Dačić prvo ide u skupštinski restoran, pa tek onda u kabinet!

Ana Paunković

Cene u skupštinskom restoranu su i dalje najniže u gradu, pa tako na tom mestu kompletan ručak, uključujući i desert, košta ni manje ni više nego tek 330 dinara. Oni koji su probali hranu u tom restoranu kažu da je i te kako ukusa, pa imajući sve ovo u vidu možda i ne čudi činjenica da i sam predsednik parlamenta Ivica Dačič vrlo rado tu svraća.

Naime, zaposleni u skupštini otkrili su za Kurir da Dačić odmah da po ulasku u zgradu najpre svraća u restoran, pa tek onda ide put svog kabineta, koji je na drugoj strani hodnika u prizemlju.

Kurir 
foto: Kurir

Iako ga, kako kažu, svako jutro pre nego što stigne čeka kafa u kabinetu, on voli da najpre prođe kroz restoran.

- Dođe svako jutro prvo u skupštinski restoran, promuva se, pozdravi se sa svima koji trenutno tu sede, ode da se javi i kuvarima i konobarima, malo popriča sa ljudima i tek onda ide u svoj kabinet. Svima je jako simpatično što je tako neposredan i ne izigrava nekog "velikog šefa" - ispričao nam je jedan od zaposlenih u parlamentu.

U razgovoru su nam otkrili i šta šef parlamenta voli da jede.

Kurir 
foto: Kurir

- Najviše voli kuvana jela. Pored toga, nekada uzme i meso, nešto od roštilja, a pije najviše vodu običnu - ispričao nam je on.

Naš sagovornik kaže da lider SPS vodi računa o svim zaposlenima u skupštini.

- Znam da je, recimo, za 8. mart svim damama u skupštini, od kuvarica do poslanica, kupio po ružu i to je, kako sam čuo, platio iz svog džepa. Takođe, uvek je nasmejan i veseo i rado sa svima popriča i izađe u susret kada nešto treba.

Cene u skupštinskom restoranu

Sok jabuka 50

Koka kola 54

Fanta 51

Espreso kafa 14

Kapućino 28

Čaj 13

Voda 18

Proja sa sirom 48

Potaž od pečuraka 50

Juneći gulaš sa testeninom 249

Pileći file u sosu sa 4 vrste sira 215

Dimljena vešalica 245

Filet oslića 180

Šopska salata 69

Kupus salata 22

Svež krastavac 44

Somun 15

Grčka baklava 64

Moskva torta 77

* u dinarima po porciji

I. Žigić/ Foto/Source:Ana Paunković