BIRAM SRBIJU! MNOGO UŽIVANJA I AKTIVNOSTI: Turistička organizacija Srbije poziva na Palić i Gornje Podunavlje

Kurir Televizija

This browser does not support the video element.

BIRAM SRBIJU! MNOGO UŽIVANJA I AKTIVNOSTI: Turistička organizacija Srbije poziva na Palić i Gornje Podunavlje  Kurir televizija

Turistička organizacija Srbije nastavila je kampanju pod nazivom "Biram Srbiju" sa ciljem da kod domaćih i stranih gostiju promoviše Palić i Gornje Podunavlje i moguće aktivnosti tog kraja, poput terenskog jahanja i vožnje fijakerom u okviru ergele Kelebija, jedrenje Palićkim jezerom, padobranstvo na okolnim aerodromima, vožnje bicikla, pešačke ture, kanuinga ili vožnje katamaranom.

Na samo 500 metara od srpsko-mađarskog graničnog prelaza Kelebija-Tompa, u selu Kelebija nalazi se najveća ergela lipicanera u Srbiji u kojoj je moguće pohađati školu jahanja i kamp.

Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Organizator u ergeli Kelebija Anita Takač za Kurir televiziju kaže da su deca najaktivnija.

"Oni ceo dan provode sa životinjama, od priprema životinja, kupanja, timarenja, sedlanja, dakle sve aktivnosti za konje rade, i ceo dan su sa njima, ujutru od devet do dvanaest, posle podne od pola tri do pet, šest. Kasnije imaju neke druge zanimacije, da odu na bazen, pale logorsku vatru, svaki dan imaju neku drugu zanimaciju", objansila je ona.

Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

U ovoj ergeli sa bogatim turističkim sadržajem nalazi se jedini muzej kočija u Srbiji sa zaista impozantnom kolekcijom, koja ne radi ponedeljkom i utorkom kada su tehnički dani.

Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Ništa manje po atraktivnosti ne zaostaje ni Specijalni rezervat prirode "Gornje Podunavlje", zaštićeno prirodno dobro Prve kategorije, koje se prostire uz levu obalu reke Dunav. Tu se nalazi Eko centar Karapanža koji ima izuzetnu turističku ponudu.

Biljana Lati, referent za zaštitu životne sredine Javnog preduzeća Vojvodina šume kaže da od aktivnosti nude šetnju šumom, da iznajme bicikl ili kanu, a od jula i katamaran.

(Kurir.rs)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Jedina banja na Balkanu u kojoj se leči injekcijama gasa nalazi se na jugu Srbije  Kurir televizija