KAKO PRAVILNO ZAMRZNUTI I ODMRZNUTI TESTO? Najvažnija stvar se tiče VAZDUHA, a ostali koraci su baš jednostavni!

Trevor Adeline / Caia Image / Profimedia

Želite da uvek budete spremni za iznenadne goste, ali i da ne budete rasipni, odnosno da ne bacate hranu, pa ni testo?

Rešenje je jednostavno, ako umesite više nego što vam je potrebno, ostatak zamrznite i već vam je pola posla gotovo za sledeću pripremu pita ili peciva.

Profimedia 
foto: Profimedia

Međutim, morate znati kako da ga pravilno zamrznete, da bi bilo potpuno isto kao sveže pripremljeno.

Istisnite vazduh iz kese

Najpre ga dobro umesite, pa ubacite u kesu za zamrzavanje, preklopite ga i time istisnite sav vazduh iz nje, pa stavite u zamrzivač. Možete ga smrznuti i u vakuum plastičnoj kutiji. Prilikom odmrzavanja morate biti strpljivi, jer mu je potrebno bar četiri sata da odstoji u frižideru, ili tri na sobnoj temperaturi.

Ne odmrzavajte u mikrotalasnoj

Izbegavajte odmrzavanje u mikrotalasnoj rerni, jer nakon toga neće narasti tokom pečenja. Nemojte očekivati da se odmrznuto testo podigne, jer nema potrebe za tim - ali, bez brige, to će se desiti kada ga ubacite u rernu.

Kada se odmrzne, izvadite ga iz kese ili posude, dobro premesite i ostavite malo da "odmori". Trudite se da u rerni pečete na temperaturi između 170 i 190 stepeni, jer najviše odgovara pripremi testa.

Profimedia 
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M./Magazin Novosti)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

00:13
LETNJA HALJINA I TRUDNIČKI STOMAK! Mia Borisavljević kao tinejdžerka, a samo što se ne porodi! Još malo i stiže BEBA (VIDEO) Izvor: Instagram