Kolači bez pečenja su idealni za početnike u kuvanju, ali i za letnje dane, kada ne želite da palite rernu i dodatno zagrevate kuću. predstavljamo vam recept koji će obožeavati sve domaćice koje žele brzi i ukusni desert koji će ostaviti utisak na goste.
Sastojci:
- 300 g piškota
- 200 ml mleka
- 100 ml slakte pavlake
- 500 g maskarpone sira
- 500 g krem sira
- 100 g šećera u prahu
- 100 ml pavlake
- 10 ml limunovog soka
- 10 ml ekstrakta vanile
- 200 g smrznutih jagoda
- 20 g kukuruznog skroba
- 50 g šećera
- 20 ml vode
Priprema:
Piškote umočite u mleko i ređajte u pleh. Slatku pavlaku, maskarpone, krem sir, šećer u prahu, pavlaku, limunov sok i ekstrakt vanile dobro umutite da se sve sjedini. Sipajte pola fila preko piškota i stavite u frižider na pola sata. Jagode usitnite u blenderu, pa stavite u tiganj sa malo vode. Dodajte šećer, skrob i kuvajte par minuta dok se ne zgusne. Sipajte preko fila i stavite da se ohladi nekih pola sata. Preko stavite preostali fil i piškote.
Kurir.rs/A.A.
Bonus video: