Svako ima neku svoju tajnu za savršene palačinke i svi ih vole na određeni način.
Profimedia
Najvažniji kod pečenja palačinki jeste dobar recept, ali jednako važnu ulogu ima i sama priprema. Recept je jednostavan, a tajni sastojak jeste – prašak za pecivo.
Palačinke bez brašna mogu biti jednako tanke i slasne kao one “obične”:
Sastojci:
- 1 ¼ šolje mleka
- 2 jaja
- 2 supene kašike biljnog ulja
- 2 šolje brašna
- 2 supene kašike šećera
- 3 kašičice praška za pecivo
- ¼ supene kašike soli
Pripremna:
Prvo promešajte tečne sastojke, a zatim dodajte suve. Sastojke promešajte mrežicom ili mikserom. Pripremite palačinke na uobičajeni način. Ako želite da napravite nešto sasvim posebno, podelite smesu na više delova i dodajte u svaku aromu za kolače po želji, što će im dati poseban ukus, ali i obojiti smesu pa ukućane ili goste iznenadite palačinkama u nekom drugom izdanju.
Profimedia
Kurir.rs/A.A./večernje.hr