Sastojci
♦ 4 fileta bele ribe (oslića)
♦ 1 šoljica brašna
♦ 1 šoljica vode
♦ 1 šoljica kornfleksa
♦ 1/2 šoljice badema
♦ 1,5 šoljica ulja
♦ so
Priprema
Filete oprati i istapkati kuhinjskim papirom kako bi se osušili. Svaki posoliti prstohvatom soli.
Brašno pomešati s vodom i dobro izmešati da bi se dobila glatka smesa bez grudvica. Kukuruzne pahuljice usitniti u multipraktiku, a bademe sitno iseckati. Svaki filet prvo staviti u smesu brašna i vode, a zatim u suvu smesu od kukuruznih pahuljica (kornfleksa) i badema.
Zagrejati ulje u tiganju i pripremljene filete pržiti na srednje jakoj vatri s obe strane dok ne poprime smeđu boju. Pohovane filete izvaditi na papirni ubrus, koji će upiti višak masnoće i poslužiti uz prilog po želji.
Oslić pohovan u kornfleksu
Objavljeno
21.08.2012. 22:02h
→ 01.06.2017. 0:00h