LETNJA PASTA KOJA JE IDEALNA ZA LETO! Testenina sa krastavcem, maslinama i paradajzom OSVEŽAVA, spremna za tili čas!
Ukoliko ste u potrezi za brzim, osvežavajućim idejama za lagani ručak ili večeru, letnja pasta sa paradajzom, krastavcem i maslinama koja može da se jede topla i hladna je prava stvar za vas.
Sastojci:
400 g male paste po izboru
3 čena belog luka
500 g čeri paradajza
350 g krastavca
svežnjić vlašca (opciono)
pola svežnja bosiljka
15 crnih maslina bez koštica
5 kašika jabukovog sirćeta
10 kašika maslinovog ulja
so, biber
Priprema:
Skuvajte testeninu al dente zajedno sa belim lukom (beli luk sklonite sa strane, trebaće vam još), ocedite i dobro rashladite pod mlazom vode (ako se odlučite za hladnu varijantu). Paradajz, krastavac, masline, vlašac i bosiljak iseckajte i pomešajte sa testeninom. Izgnječite beli luk, dodajte mu so, jabukovo sirće i maslinovo ulje i dobro promešajte. Tu smesu dodajte u testeninu i promešajte, začinite još solju i biberom ako je potrebno.
Kurir.rs/I.B.
Bonus video: