VELIKU GREŠKU PRAVITE AKO JEDETE TESTENINU OD JUČE! Ruski nutricionista otkrio da se ovaj SASTOJAK skroz menja i teško se VARI

Profimedia

Špagete se veoma brzo i lako spremaju, ali većina ne zna da nije baš zdravo da ih podgejavamo.

Ruska nutricionistkinja i dijetolog, Marijat Mukina savetovala je da uvek jedete samo svežu testeninu, a ne onu od juče koja je prošla kroz tri procesa - skuvana, ohlađena, a potom ponovo zagrejana.

"Testeninu treba jesti svežu, jer ako ih zagreje, posebno u mikrotalasnoj rerni, skrob, najvažniji ugljeni hidrat u brašnu, postaje modifikovan i loše se vari. Kao rezultat ponovljene obrade, elektroni se odvajaju od njega, a testenina već sadrži slobodne radikale. To su supstance koje izazivaju mutacije u ćelijama, štetne materije, pa je potrebna velika količina antioksidanata da bi se uklonili iz tela i neutralisalo njihovo štetno dejstvo", objasnila je Mukina.

Profimedia 
foto: Profimedia

kurir.rs

Bonus video:

This browser does not support the video element.

01:37
Ješćemo insekte, EU larve BRAŠNASTOG SCRVA proglasila "inovativnom hranom"  Izvor: Kurir televizija