PENTAGON POTVRDIO: Haos na kabulskom aerodromu napravio jedan bombaš samoubica! Eksplozije kod hotela Baron nije bilo! VIDEO

Screenshot YT

Pentagon je saopštio da je u četvrtak bila samo jedna eksplozija na kapiji međunarodnog aerodroma Hamid Karzai.

U svojim prvim izjavama prvobitno Pentagon je prvo tvrdio da je bila druga eksplozija ispred hotela Baron.

"Mogu vam potvrditi da ne verujemo da je došlo do druge eksplozije u hotelu Baron ili blizu njega, da je to bio jedan bombaš samoubica. Nismo sigurni kako je izveštaj pogrešno dostavljen", rekao je u petak novinarima general-major vojske Hank Tailor, zamenik direktora Zajedničkog štaba za regionalne operacije, prenosi CNN.

On tvrdi Oko 5.400 ljudi koji su se sklonili u bazu aerodroma u Kabulu još čeka evakuaciju iz Avganistana.

PENTAGON POTVRDIO: Haos na kabulskom aerodromu napravio jedan bombaš samoubica! Eksplozije kod hotela Baron nije bilo! VIDEO  Youtube

"Imamo mogućnost da do poslednjeg trenutka uključimo neke ljude na američke vojne letove koji napuštaju Avganistan", rekao je Tejlor novinarima u američkom Ministarstvu odbrane, kako se približava 31. avgust, datum potpunog povlačenja snaga SAD iz Avganistana.

Misija evakuacije i dalje se suočava sa "verodostojnim pretnjama", izjavio je novinarima portparol Pentagona Džon Kirbi, dan posle samoubilačkog napada u kojem je ubijeno 13 američkih vojnika i nekoliko desetina civila.

"Verujemo da još uvek postoje konkretne i verodostojne pretnje", rekao je Kirbi.

Kurir.rs