Ne postoji ništa slađe i ukujsnije od domaće baklave. Bilo da je spremljena na tradicionalan način ili u nekoj modernijoj varijanti, baklavi se svi obradjuju. Upravo zato vam donosimo recept za najukusniju domaću baklavu sa keksom i belom čokoladom.
Sastojci:
- gotove kore
- 2 jaja
- 200 gr mlevenog keksa
- 100 gr mllevenih oraha
- 100 gr bele čokolade
- 50 ml maslinovog ulja
- 300 gr šećera
- 100 ml vode
- 1/2 limuna
- 1 vanilin šećera
Priprema:
U šerpu sipati šećer dodati vodu. Naseći limun i neka vri oko 5 min. Ohladiti. Izmešati plazmu i orahe pa u tu dodati umućena jaja i rastopljenu čokoladu.Rukama dobro izjednačiti. Raširiti koru malo poprskati uljem i premazati četkicom. Na dno staviti po širini fil pa uviti u male rolmice. Redjati u podmazan pleh. Premazati uljem iseći na manje rolate. Peći na 200 stepeni oko 40 min.. Pećenu baklavu preliti da upije. Hladnu služiti i sladiti se. Zaista jedna od vrhunskih probajte obavezno...
Kurir.rs/A.A./Jelajelena Petrovic
Bonus video: