Sprečavanje bacanja hrane je jednostavno, a s ovim lakim trikovima možete početi da štedite i hranu i novac.
Ovo su saveti za to šta da radite kada vam ostane hrana, a ne želite da je bacite.
1. Zamrznite voće za sveže smutije
Takozvano 'ružno' voće jednako je hranjivo i ukusno kao i sveže voće. Ako mislite da nećete imati razloga da jedete voće koje estetski ne izgleda lepo ili je prezrelo, zamrznite ga za i iskoristite za smuti.
2. Od starog hleba napravite pohovani, ili mrvice
Od starog hleba se zaista mogu napraviti čuda. Bilo da od njega napravite pohovani hleb, sameljete ga u prezle za dodatak salatama, zaista nije razlog da ga bacite u smeće.
3. Za izradu supe koristite ostatke povrća
Kraj je nedelje i imate gomilu povrća koje je počelo da propada? No, pre nego što ih bacite, napravite supu od mešanog povrća.
4. Zamrznite biljke za kasniju upotrebu
Ispada da vam je bila potrebna samo kašika korijandera umesto celog snopa koji je sada već počeo da vene. Sledeći put zamrznite biljke u kalupu za kockice leda s malo maslinovog ulja. Ove kocke idealne su za jednokratnu upotrebu jer ih kasnije možete staviti na tiganj za pripremu nekog obroka.
5. Od prezrelog avokada napravite čokoladni puding
Od avokada koji počinje da prezreva napravite kremasti čokoladni puding. Avokado služi kao zaslađivač i stvara glatku, svilenkastu teksturu. On je takođe i zdrava zamena za maslac.
6. Prezrele banane iskoristite za hleb
Ovo je klasično ješenje za iskorišćavanje prezrelih banana. Uz to, što je banana više smeđa, to je slađa i lakša za varenje.
Kurir.rs/24sata.hr
Bonus video: