KAD ZAMIRIŠU, ZABORAVIĆETE NA SVE BRIGE: Pileća krilca iz RERNE u marinadi od KAJMAKA! (RECEPT, VIDEO)

Printscreen/YouTube/JelaJelena Petrovic

Pileća krilca uvek su fantastičan izbor, a uz dodatak kajmaka, belog luka i meda, ručak se pretvara u kraljevsku gozbu. Za pripremu ovog specijaliteta će vam trebati oko sat vremena.

Sastojci:

  • 1 kg pilećih krilaca
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašičica gotovog začina za meso
  • 4 čena belog luka izdrobljenog u malo vode
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike
  • po želji tucana ljuta paprika
  • so, biber
  • 1 kašičica meda
  • 1 kašičica kajmaka ili kisele pavlake
  • maslinovo ulje

Priprema:

Krilca dobro pregledati da nema neko perce i odseći one špicaste zaperke. U činiju staviti soja sos, isceđen izdrobljen beli luk, dodati papriku, so, biber, med, kajmak i sve žicom izjednačiti.

Preliti krilca, izmešati i ostaviti da upije mirise marinade oko 30 minuta. Otklopiti, dodati 30 ml ulja pa još jednom izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom i poređati krilca.

Peći na 210 stepeni oko 50 minuta dok lepo ne porumeni. Ja sam uz prilog ispekla krompir.

KAD ZAMIRIŠU, ZABORAVIĆETE NA SVE BRIGE: Pileća krilca iz RERNE u marinadi od KAJMAKA! (RECEPT, VIDEO) Izvor: Youtube

Kurir.ra/A.A./Jelajelena Petrovic

Bonus video:

This browser does not support the video element.

02:54
MAJSTORICA ZA ČVARKE OTKRILA ORIGINALNI RECEPT: Samo OVAKO se spremaju najbolje "bombone od svinje" (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija