NAJUKUSNIJA DOMAĆA GIBANICA: Evo kako da je napravite i šta MORATE da uradite! (RECEPT, VIDEO)

Printscreen/Jelajelena Petrovic

Svi vile domaću gibanicu, a mi vam predstavljamo recept za najukusniju. Sigurno nećete biti razočarani, ova pita će vaše ukućane oboriti s nogu.

Sastojci:

  • 500 gr gotovih kora
  • 3 jaja
  • 300 gr sira
  • 1/2 praška za pecivo
  • 70-100 ml maslinovog ulja
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml kisele vode

Preliv:

  • 100 ml mleka
  • malo ulja
  • 1 jaje

Priprema:

Izdrobiti sir, dodati jaja, jogurt, kiselu vodu, ulje, prašak za pecivo i sve izjednačiti. U tepsiji 30×20 (može i veća) obložiti dno pek papirom,

Na dno raširiti dve kore i premazati uljem stranice kora koje vise preko tepsije. Svaku koru blago uronuti u fil pa ređati u tepsiju jednu do druge..

Tako i drugi red pa preko razbacati šaku čistog sira. Zatim treći red, opet umočiti kore, pa sir… I tako dok imate kora i fila.

Uhvatiti kore koje vise preko tepsije i pokriti sa dve kore i ušuškati. Iseći malo gibanicu na kocke.

Umutiti jaje, dodati mleko i malo ulja. Preliti preko gibanice i peći oko 45 minuta na 210 stepeni.

NAJUKUSNIJA DOMAĆA GIBANICA: Evo kako da je napravite i šta MORATE da uradite! (RECEPT, VIDEO) Izvor: Youtube

Kurir.ra/A.A./JelaJelena Petrovic

Bonus video:

This browser does not support the video element.

04:51
IVICA DAČIĆ SVAKI PUT SVE BOLJE PEVA, NEKA SAMO TAKO NASTAVI: Poznati harmonikaš ocenio vokalne sposobnosti predsednika Skupštine Izvor: Kurir televizija