Svi vile domaću gibanicu, a mi vam predstavljamo recept za najukusniju. Sigurno nećete biti razočarani, ova pita će vaše ukućane oboriti s nogu.
Sastojci:
- 500 gr gotovih kora
- 3 jaja
- 300 gr sira
- 1/2 praška za pecivo
- 70-100 ml maslinovog ulja
- 200 ml jogurta
- 100 ml kisele vode
Preliv:
- 100 ml mleka
- malo ulja
- 1 jaje
Priprema:
Izdrobiti sir, dodati jaja, jogurt, kiselu vodu, ulje, prašak za pecivo i sve izjednačiti. U tepsiji 30×20 (može i veća) obložiti dno pek papirom,
Na dno raširiti dve kore i premazati uljem stranice kora koje vise preko tepsije. Svaku koru blago uronuti u fil pa ređati u tepsiju jednu do druge..
Tako i drugi red pa preko razbacati šaku čistog sira. Zatim treći red, opet umočiti kore, pa sir… I tako dok imate kora i fila.
Uhvatiti kore koje vise preko tepsije i pokriti sa dve kore i ušuškati. Iseći malo gibanicu na kocke.
Umutiti jaje, dodati mleko i malo ulja. Preliti preko gibanice i peći oko 45 minuta na 210 stepeni.
Kurir.ra/A.A./JelaJelena Petrovic
Bonus video: