Naše bake i prabake nekada davno pravile su cicvaru za doručak ili večeru, ali danas je cicvara pomalo nepravedno zaboravljena.
Probajte ovo ukusno jelo koje su generacije obožavale.
Sastojci (za 4 osobe)
600 g kravljeg sira
200 g kozijeg sira
200 g kajmaka
3 dcl vode
3 dcl mleka
10 kašika kukurznog brašna (belog ili žutog)
Priprema
U činiji pomešajte i izmrvite kravlji, koziji sir i kajmak. U šerpi prokuvajte mleko i vodu, a zatim postepeno dodajte smesu sira i kajmaka. Mešajte bez prestanka narednih 15 minuta sve dok voda ne ispari, a smesa ne postane gusta kao testo za palačinke. Postepeno dodajte po kašiku kukurznog brašna narednih 10 minuta uz neprekidno mešanje do željene gustine. Mešajte još 15 minuta sve dok se smesa ne ujednači i nestane grudvica.
(Kurir.rs/A.M.)
Bonus video: