Ovo je nešto drugačiji način pripreme omiljenog srpskog jela.
Isprobajte ovaj recept za sarme gde ne mora da se prvo proprži mleveno meso. U sarme se dodaje belo vino i kim koji daju specifičan ukus. Zaista je ukusno.
Sastojci
kiseli kupus
800 g mlevenog mesa
1 šargarepa
malo slanine
pirinač
1/2 glavice crnog luka
1,5 kašičica začinske paprike
malo vode
1 šoljica belog vina
malo kima
lovor
suvo meso
Priprema
Iseckajte sitno crni luk, šargarepu i slaninu, pa pomešajte. Dodajte mleveno meso i pirinač (količina po vašoj želji) koji ste prethodno potopili u vrelu vodu na minuta samo da omekša. Lepo sjedinite.
Na dno šerpe sipajte začinsku papriku koju ste pomešali sa vodom i stavite 2 lista kupusa. Zatim na svakom listu sarme odsetite vrh i stavite punu kašiku mesa (meso nemojte da pržite) i uvijajte. Kada poređate prvi red sarmi, sipajte belo vino, pa nastavite da ređate. U sredinu stavite suvo meso. Prelijte sa malo vode i stavite malo kima i lovorov list.
Ako je potrebno u toku kuvanja dodajte još malo vode. Nema potrebe da solite, jer niste ispirali kupus, a i suvo meso je slano. Ako želite možete da dosolite.
(Kurir.rs/A.M./StvarUkusa)
Bonus video: