ČORBADŽIJSKO JELO KOJE SU NEKAD SPREMALI SAMO BOGATIM SRBIMA: Ovaj svinjski gulaš po RECEPTU naših starih ne može da omane!
Ovaj obrok je nekada bio rezervisan isključivo za bogataše.
Uživaćete uz recept za ovo starinsko kuvano jelo koje je savršeno za vaš sledeće obedovanje.
Sastojci
500 g svinjetine
malo ulja
1 crni luk
1 zelena paprika
300 g šampinjona
4 čorbadžijske paprike
1 šolja soka od paradajza
3 kisela krastavčića
50 ml belog vina
100 g sira
4 jajeta
malo soli
1 kašičica mlevene paprike
malo svežeg peršuna
Priprema
Meso sečemo na kockice i stavljamo u duboki tiganj sa ugrejanim uljem da se prži. U njega dodajemo luk, očišćen i isečen na polumesece i zelenu papriku, isečenu na krugove. Kuvamo tako 5 minuta i dodajemo pečurke isečene na kriške. Promešamo i dodajemo isečene krastavce, paradajz i čorbadžijske paprike, krupnije isečene. Jelo začinimo solju. Kuvamo tako oko 5 minuta, nakon toga sipamo vino. Ostavljamo tečnost da ispari i odozgo na sastojke izmrvimo sir, i dobro promešamo. U prženom jelu kašikom pravimo gnezda i u njih razbijemo jaja. Kad jaja pobele, jelo posipamo mlevenom paprikom i sitno iseckanim peršunom.
Napomena
Čorbadžijske paprike su pržene paprike koje su pre termičke obrade stajale u marinadi od sirćeta, soli, šećera, belog luka, peršuna, mirođije i šargarepe.
(Kurir.rs/A.M./Bonapeti)
Bonus video: