ROLNICE SA JABUKAMA I SVUM GROŽĐEM: Spolja hrskave, a unutra SOČNE, a ovaj SASTOJAK će dodatno pojačati UKUS! (RECEPT, VIDEO)
Ukoliko tražite brzo rešenje za poslasticu od jabuka, imamo sjajan predlog za vas, ukusne i sočne rolnice za čiju pripremu vam je potrebno oko sat vremena, a cimet i suvo grožđe su tu da dodatno pojačaju ukus.
Sastojci:
- 2 velike jabuke
- 1/2 kg tankih kora
- cimet
- 100 gr suvog grožđa
- 2 jaja
- 1 kašika griza
- 200 ml. jogurta
- 50 ml. ulja
- 1/2 praška za pecivo
Priprema:
Očistiti i izrendati jabuke. Dodati cimet i suvo grožđe i izjednačiti. U činiju sipati fogurt, dodati jaja pa malo izmutiti žicom. Ubaciti kašiku griza, prašak za pecivo i malo ulja i sve izjednačiti.
Raširiti koru pa je premazati uljem. Staviti drugu koru preko nje i nju pouljiti.
Na dno staviti 3 pune kašike jabuka, rasporediti, saviti ivice i čvrsto uviti u rolnicu.
Pleh dobro podmazati pa poređati rolnice. Iseći makazama na željene dužine pa je preliti pripremljenim prelivom: peći na 200 stepeni oko 50 minuta. Po želji zasladiti.
Kurir.rs/A.A.
Bonus video: