GLUMICA BILA NA PRAGU ANOREKSIJE, ALI OVAJ DESERT SA KRUŠKAMA OBOŽAVA: Evo kako da napravite omiljeni kolač Anđeline Džoli! RECEPT

Shutterstock

Holivudska glumica Anđelina Džoli strastveni je ljubitelj vina, te ne čudi što njen omiljeni kolač sadrži upravo to piće.

Osvežavajuće "pijane kruške“ lako možete i sami da pripremite, i da uz nju uživate kao diva.

Sastojci za 4 osobe:

  • 8 krušaka
  • smeđi šećer
  • zvezdasti anis
  • cimet
  • limun
  • slatko crveno vino
  • sladoled ili krem za kompletiranje
Profimedia 
foto: Profimedia

Priprema:

Oljuštite kruške nastojeći da u što većoj meri zadržite njihov oblik (koristite ljuštilicu) i sačuvajte peteljku. Odozdo odsecite tanju krišku tako da kruška može da stoji.

Zagrejte čašu vina u manjoj šerpi zajedno sa 30 g šećera, 1 zvezdom anisa, komadićem cimeta i korom 1 limuna isečenom na trake. Kada proključa, sve kuvajte 3-4 minuta.

Poređajte kruške da stoje jedna do druge u „slow cookeru“, dodajte vino i kuvajte na tihoj vatri 2 sata i 30 minuta. Na pola kuvanja pospite ih prethodno dobijenim sosom, tako da se lepo oboje i natope. Ako želite sos nalik sirupu, prebacite ga u drugu šerpu i kuvajte na vatri da se zgusne.

Poslužite kruške uz sladoled ili krem.

Profimedia 
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A./hello

Bonus video:

This browser does not support the video element.

00:43
KOSTADIN TERZIĆ NAPRAVIO GALA SVADBU, A ONDA JE MLADA BACILA BIDERMAJER: Uhvatila ga je ONA i odmah se pohvalila da je SLEDEĆA! Izvor: Kurir televiizija