Holivudska glumica Anđelina Džoli strastveni je ljubitelj vina, te ne čudi što njen omiljeni kolač sadrži upravo to piće.
Osvežavajuće "pijane kruške“ lako možete i sami da pripremite, i da uz nju uživate kao diva.
Sastojci za 4 osobe:
- 8 krušaka
- smeđi šećer
- zvezdasti anis
- cimet
- limun
- slatko crveno vino
- sladoled ili krem za kompletiranje
Priprema:
Oljuštite kruške nastojeći da u što većoj meri zadržite njihov oblik (koristite ljuštilicu) i sačuvajte peteljku. Odozdo odsecite tanju krišku tako da kruška može da stoji.
Zagrejte čašu vina u manjoj šerpi zajedno sa 30 g šećera, 1 zvezdom anisa, komadićem cimeta i korom 1 limuna isečenom na trake. Kada proključa, sve kuvajte 3-4 minuta.
Poređajte kruške da stoje jedna do druge u „slow cookeru“, dodajte vino i kuvajte na tihoj vatri 2 sata i 30 minuta. Na pola kuvanja pospite ih prethodno dobijenim sosom, tako da se lepo oboje i natope. Ako želite sos nalik sirupu, prebacite ga u drugu šerpu i kuvajte na vatri da se zgusne.
Poslužite kruške uz sladoled ili krem.
Kurir.rs/A.A./hello
Bonus video: