Ovo je staro, srpsko jelo na kom su odrastale generacije i generacije, naše bake i deke, mame i tate, a to je kačamak.
Sastojci
kukuruzno brašno 1,5 lonče /od 200 gr lonče/
500 ml. vode
soli
50 gr suve slanine
2 kašike čvaraka
2 kašike kajmaka ili kisele pavlake
100 gr tvrđeg sira
Priprema
Sipajte vodu u šerpu pa posolite. Kad provri dodajte brašno mešajte malo brže i smanjite vatru. Peći /kuvati/ kačamak oko 5-5 min. Skloniti sa vatre.
U tigan naseckati slaninu da se istopi onako da krcka reš. Povaditi slaninu pa u masnoću ubacite čvarke da se dobro zagreju pazeći da ne izgore. Skloniti sa šporeta. U činiju na dno staviti malo sira i kajmaka pa pomoću varjače i viljuške skidati kačamak.
Staviti malo čvaraka i slaninice pržene . U sredinu dodati opet sir, kajmak, slaninicu i čvarke. Dopuniti kačamakom i odozgo namrviti sir dodati kajmak ili pavlaku, čvarkei slaninicu. Istresti ostatak masnoće preko kačamaka.M... već mi ide voda na usta.
(Kurir.rs/A.M./Bakina kuhinja)
Bonus video: