PRVA ŽRTVA ZEMLJOTRESA NA KRITU: Na čoveka se srušila kupola u Crkvi Svetog Ilije! Najmanje 11 povređenih! FOTO, VIDEO

EPA-EFE/NIKOS CHALKIADAKIS

U snažnom zemljotresu na Kritu najmanje jedna osoba je izgubila život, javlja AFP pozivajući se na grčku državnu televiziju.

Spasilačke ekipe brzo su stigle na lice mesta, ali nesrećnom čoveku nije bilo spasa. Spasioci su iz ruševina izvukli još jednog muškarca i on je hitno prevezen u bolnicu.

Tragedija se dogodila u crkvi Svetog Ilije dok su unutar bogomolje izvođeni radovi.

Grčko Ministarstvo za klimatsku krizu i civilnu zaštitu saopštilo je da je prema izveštajima lokalnih vlasti jedna osoba poginula, a još 11 osoba je povređeno.

Gradonačelnik naselja Arkalohori je nešto ranije rekao televiziji "Skaj" da su dve crkve i drugi objekti oštećeni i da su dve osobe blokirane - jedna u crkvi kada se urušila kupola tokom izvođenja radova održavanja, a druga u svojoj kući.

Zemljotres magnitude 6 pogodio je jutros Krit ima štete na starim zgradama, javila je geološka opservatorija u Atini.

Potres se osetio u 8.17 po srednjoevropskom vremenu 23 kilometra od Herakliona, glavnog grada Krita gde su stanovnici izašli na ulice, navela je Opservatorija.

Opservatorija je javila da je potres magnitude 5,8 registrovan na dubini od 10 kilometara, sa epicentrom 346 kilometra južno od Atine.

"Za sada smo imali štete na starim zgradama, ljudi su izašli na ulice", rekao je zvaničnik civilne zaštite ostrva Janis Leontarakis za javnu televiziiju ERT.

Prema snimcima televizije ERT vidi se šteta, posebno na starim zgradama u Arkaloksoriju na Kritu blizu Herakliona.

Kurir.rs/Blic