NEVEROVATNA STATISTIKA ALEKSANDRA KATAIJA: Na poslednjih osam utakmica dao DEVET golova za Crvenu zvezdu!

@starsport

Impozantan učinak crveno-bele "desetke"

Sjajan početak sezone u dresu Crvene zvezde ima Aleksandar Katai. Zvezdin Magiko je na poslednjih osam utakmica dao devet golova. Poslednji na utakmici u Novom Pazaru koja je završena trijumfom crveno-belih od 4:0.

Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Podatak za svako poštovanje. Nema dileme, Aleksandar Katai je najbolji fudbaler crveno-belih od početka sezone. Njegovi golovi bili su ključni u utakmici protiv Kluža kada je overen plasman u grupnu fazu Lige Evrope, a nedavno je u 165. "večitom derbiju" bio strelac izjednačujućeg gola protiv Partizana (1:1).

Više golova u prvih osam utakmica u dresu Crvene zvezde dao je samo Portugalac Ugor Vijeira u sezoni 2015/2016, kada je čak 12 puta tresao mrežu svojih rivala.

Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Zanimljivo, Aleksandar Katai je iza sebe ostavio takve veličine kakvi su Robert Levandovski i Erling Haland. Naime, oni osmoj utakmici nisu uspeli da pogode mrežu, što je Kataiju pošlo za nogom u utakmici protiv Novog Pazara. Ukupno, Katai je od početka sezone dao 11 golova u svim takmičenjima za Crvenu zvezdu, od toga šest u Superligi.

Očigledno je procena uprave i stručnog štaba Crvene zvezde da na kraju prelaznog roka odbiju unosnu ponudu Bešiktaša za Aleksandra Kataija bila ispravna. To se najbolje vidi po njegovim partijama.

Kurir sport