Sastojci:
Testo:
- 250 gr brašna
- 120 ml. vode
- 20 ml. ulja (2 kašike)
- malo kvasca
- 1 kašičica šećera
- malo soli
Printscreen/Youtube
Nadev:
- kuvani paradajz ili kečap
- suhomesnato po izboru
- malo maslina
- šaku proprženih šampinjona
- kačkavalj
- malo listova suve slanine
- origano
- komad tvrđeg sira
Priprema:
Umesiti mekano testo od navedenih sastojaka pa ostaviti na toplom da malo odmori. Razviti što tanje, veličine tiganja (od ove mere možete da napravite dve pice). Premazati kuvanim paradajzom ili kečapom, poređati sve priloge koje imate, posuti origanom. Ne mora da raste, već odmah peći. Poklopiti i peći na tihoj vatri oko 15-20 minuta. Testo mora da bude tanko, nikako debelo, jer će izgoreti i neće se ispeći.
Kurir.rs/A.A.
Bonus video: