Kremasta torta od bele čokolade, badema i nara od koje će vam uvek tražiti parče više. U samo par koraka pripremite poslasticu koja će se svima svideti.
Sastojci:
- 380 g milerama
- 2 jaja
- 110 g mlevenih badema
- 150 g brašna
- 180 g šećera u prahu
- 80 ml ulja
- 80 g marmelade od nara
- 3 dl slatke pavlake
Glazura:
- 200 ml slatke pavlake
- 50 ml vode
- 200 g bele čokolade
- 10 g želatine
- tamni čokoladni preliv za ukrašavanje
- nar
Priprema:
Umutite mileram, šećer, ulje i mlevene bademe. Sve dobro izmešajte, pa dodajte jaja i brašno. Kompaktnu smesu razdelite u dva kalupa za torte premazana maslacem i posipana brašnom.
Zagrejte rernu na 180°C i pecite oko 20 minuta.
Svaki deo dobro ohlađenog biskvita premažite marmeladom od nara i šlagom. Ređajte jedan biskvit na drugi.
Prokuvajte pavlaku i vodu, dodajte rastopljeni želatin, pa prelijte preko čokolade koju ste sitno naseckali. Mešajte dok se čokolada ne rastopi, a kad se temperatura glazure spusti na 32°C prelijte preko torte (dva spojena biskvita).
Ostavite tortu u zamrzivač dok se malo ne stisne, pa ukrasite izrendanom tamnom čokoladom i bobicama nara.
Kurir.rs/A.A./24sata.hr
Bonus video: