Predstavljamo vam jednostavan recept za zimnicu, a ovako pripremljene paprike mogu da traju i do dve godine
Potrebno je:
- 3 kg paprike babure ili somborke
- 3 litra vode
- 1 l alkoholnog sirćeta (meni je dovoljno 1/2 l)
- 2-3 kašike šećera
- 100 gr soli
- 1 glavicu belog domaćeg luka
- biber u zrnu
- malo slačice u zrnu
- celerov i peršunov list
Priprema:
Dobro operite papriku i izvadite seme. U šerpu sipati 3 l vode i 1 litar sirćeta, ako volite kiselije, ubaciti so i šećer i staviti na šporet da provri.
Ubacite papriku i pokrijte da vri samo 1 minut i odmah izvaditi u vanglicu i poklopiti. Vruću papriku ređati u dobro oprane tegle, dodavati između beli luk sečen na pola, zrna bibera i slačicu u zrnu.
Pritisnuti plastičnim pritiskačima i naliti istom tečnošću u kojoj se barila. Zatvoriti novim poklopcima. Ubaciti u hladnu rernu pa je uključiti na 90 stepeni i ostaviti 90 minuta. Kad isključite rernu, ostaviti tegle unutra do ujutru da se ohlade.
Kurir.rs/A.A./Jelajelena Petrovic
Bonus video: