KAKO DA UKISELITE KUPUS ZA SAMO 2 DANA! Moguće je i trik je toliko JEDNOSTAVAN da će se domaćice ODUŠEVITI

Shutterstock

Ako nemate uslova ni prostora da držite kacu kupusa u stanu ili podrumu, a obožavate sarmu, postoji rešenje.

Kupus možete da ukiselite za dva dana i to na sledeći način.

Glavicu kupusa očistite od suvišni liski, i izdubite koren. U udubljenje uspite sirće (otprilike mala kafena šoljica) pa kašiku soli i protresite glavicu kako bi se sastojci ravnomerno rasporedili po celoj glavici. Ovako pripremljen kupus stavite u kesu koju ćete potom odložiti u zamrzivač na 48 sati. Kada je izvadite i odmrznete dobićete kiseli kupus! Priprema sarme može da počne!

Postoji i jedan malo sporiji način da ukiselite kupus.

Kada očistite glavicu, izdubite koren i sipate u šupljinu so, stavite kupus u dublji sud, a pored njega krišku hleba. Kupus potom prelijte ključalom posoljenom vodom (so po ukusu, ali ipak vodite računa da ga so čuva od kvarenja) i poklopite. Očekujte da se kupus ukiseli za najviše pet dana, ali uslov je da ga držite na toplom.

Profimedia 
foto: profimedia

kurir.rs/blicžena

Bonus video:

This browser does not support the video element.

03:15
JEDNA STVAR RAZLIKUJE PRAVI DOMAĆI AJVAR OD OSTALIH: Evo kako da prepoznate koji je u pitanju (KURIR TELEVIZIJA)  Izvor: Kurir televizija