KOLAČ KOJI MIRIŠE NA JESEN: Ovako su nekad bake koristile pečenu bundevu: Uz malo cimeta dobićete MEKAN I UKUSAN kuglof!
Ni jedan kolač kao kuglof ne dopušta toliko mašte i kreativnosti. Bukvalno sve što imate u kući možete da iskoristite i stavite u kalup za kuflog i eto: dobićete neverovatno ukusan i bogat kolač.
Danas je na meniju kuglof sa bundevom, jer kako drugačije začiniti jesen. poslužite ga uz čaj ili kafu i uživajte.
Sastojci:
400 g pečene bundeve,
400 g brašna,
2 jaja,
200 g kisele pavlake,
1 prašak za pecivo,
1 vanilin šečer,
limunova korica 120 g šećera,
1 kašičica cimeta.
Priprema: 2 parčeta bundeve stavite u rernu na 250 stepeni oko 30 minuta, dok je vruća izvadite kašikom i izgnječite. Umutite jaja sa šećerom i vanilom, dodajte sve ostale sastojke dobro izmiksajte i sipajte u podmazan kalup za kuglof. Pecite oko 50 minuta na 180 stepeni. Pečen odmah izvadite iz kalupa i pospite šećerom u prahu.
Kurir.rs/S.M.
Bonus video: