nešto drugačije
OBRADUJTE UKUĆANE NEOBIČNOM ZIMNICOM: Ovo je recept za sušeni paradajz u ulju i toliko je dobar će cela tegla otići začas!
Ovaj recept nije toliko popularan kod nas, ali poslednjih godina dobija na značaju jer sve više ljudi želi da isproba neku neobičnu zimnicu.
Profimedia
Sastojci
1 kg čeri paradajza
2 kašičce soli
2 kašičice šećera
malo belog luka
malo ruzmarina
dosta maslinovog ulja
Profimedia
Priprema
Paradajz oprati, prerezati na pola i poređati na tepsiju na kojoj je papir za pečenje. Malo poprskati maslinovim uljem, posuti šećerom i solju. Sušiti u rerni dva sata na 100 stepeni sa ventilatorom ili malo više, zavisi od rerne. Ostavite da se ohladi u rerni. U teglu iseckajte malo belog luka, ruzmarina, poređajte paradajz i zalijte uljem. Posle nekoliko dnaa može da se jede, a jkada otvorite teglu, držite je u frižideru.
Profimedia
(Kurir.rs/A.M.)
Bonus video: