Ova fantastična poslastica se veoma lako pravi. Pripremite samo nekoliko sastojaka i jedan prazan tetrapak od mleka ili soka.
- 500 ml mleka
- 100 grama šećera
- prstohvat soli
- 30 grama (2 kašičice) kakaa u prahu
- 90 grama (1 pločica) tamne čokolade
- 10 grama agar agara, vege verzija želatina
- 20 ml vode
- kokosovo brašno za ukras
- prazni tetrapak
Priprema: U šerpu sipajte 400 ml mleka, dodajte 100 grama šećera i prstohvat soli i stavite da se kuva na laganoj vatri. U drugoj posudi pomešajte 100 ml mleka, 30 grama kakaa u prahu, dobro izmešajte i dodajte u šerpu. Dodajte 90 grama tamne čokolade. Razmutite 10 grama agar agara sa 20 ml vode, dodajte u šerpu i promešajte.
U karton od mleka sipajte dobijenu smesu i stavite u frižider na dva-tri sata. Kada je dovoljno rashlađeno izvadite iz kartona, pospite kakaom i kokosovim brašnom i vaš čokoladni desert je gotov!
Printscreen/Youtube/Schnelle Rezepte
kurirr.s