Vruće krofne svi obožavaju, a mi garantujemo da ovakve još niste probali.
Sastojci:
- 600 gr brašna
- 350 ml mleka
- 1 jaje
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- 2 kašike ulja
- malo korice limuna
Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
Priprema:
Izmrvite kvasac, dodajte šećer, mleko, koricu limuna, brašno, so i zamesiti glatko testo Ostavite oko 30 minuta da testo poraste na sobnoj temperaturi.
Testo razvijte da bude otprilike 1 cm debljine. Čašom ili kalupom za krofne vadite male krofnice. Izvaditi sa manjim kalupom, krofne koje ste isekli pa krugove stavite na cele krofnice. U sredinu staviti po želji slatki ili slani nadev. Pokrijte da malo odmore pa ih premazati žumancetom u koje ste stavili 1 kašiku mleka i ulja.
Kurir.rs/A.A./Jelajelena Petrovic
Bonus video: